Investigadors del Clínic descriuen una nova malaltia neurodegenerativa

Investigadors de l’Hospital Clínic de Barcelona han definit, en un article a la revista Lancet, el que podria ser una nova malaltia autoimmunitària i neurodegenerativa. Els símptomes comencen per transtorns del son (apnees i conductes anormals mentre dormen) que, en fases més greus, deriven a problemes al caminar o al parlar. Aquest descobriment, fet a partir del cervell de dos donants que tenien problemes del son, permetrà que les persones que tenen aquesta malaltia rebin un tractament molt més específic.
cèl·lula del sistema nerviós
Com explica el Dr. Joan Dalmau, investigador que encapçala el Grup d’Autoimmunitat contra antígens sinàptics de l’IDIBAPS, a TV3, el que defineix a aquests malalts és que tenen a la sang un anticòs (fàcilment detectable amb un senzill anàlisi sanguini) contra una proteïna de les neurones. Aquest anticòs fa que es produeixi inflamació, però encara s’ha de determinar si aquesta inflamació és la principal causant de la neurodegeneració o si és, només, una petita part del procés de la malaltia. Si efectivament el transtorn és causat per la inflamació, un tractament a base d’antiinflamatoris comuns podria ser efectiu. El Dr. Francesc Graus, cap del Servei de Neurologia de l’Hospital Clínic, explica al vídeo següent com a mesura que s’estudiin més casos es podrà descriure millor el funcionament de la malaltia i el pronòstic.

Share Button

Publicar un comentario

Puede usar las siguientes etiquetas de HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>